martes, 9 de noviembre de 2010

Amfetamina (amfeta)

L'amfetamina, o com és més coneguda, "l'amfeta" és una droga sintètica que té un efecte bàsicament estimulant del sistema nervió, igual que la cocaïna i el cafè.
La via més comú de consum és la oral, tot i que també es pot fer per intravenosa o inclús fumades o inhalades.
Les amfetamines comercialitzades al mercat negre poden presentar diferents formes com una pols blanca o groga, blocs, càpasules, entre altres.
Els efectes de l'amfetamina sobre el teu cos variaran depenent de les característiques de l'amfetamina i la forma de consumir-la, les teves característiques personals (edat, pes, personalitat, experiències anteriors amb la droga...) i les circumstàncies en les quals prenguis la droga.
L'ús prolongat de grans quantitats d'amfetamina et pot portar a un deteriorament general de la salut ja que treu la gana i la son. D'aquesta menera si en consumeixes habitualment ets molt més vulnerable a patir qualsevol tipus de malaltia. 
Per un altra part, altes dosis durant molts dies et poden causar deliris, reaccions de pànic, agressivitat, alucinacions i sentiments de persecució. Aquests efectes desapareixen gradualment a mesura que la droga desapareix del cos.
Les amfetamines solen generar sentiments importants d'autoconfiança. Això no és necessàriament negatiu, però si pot arribar-ho a ser si tens relacions sexuals sense protecció sota la ilusió de que ets invulnerable
 A continuació et proporcionem una llista de símptomes que t'ajudaran a identificar quan et trobes davant una intoxicació aguda, un síndrome d'abstinència moderat o quan et trobes davant un síndrome d'abstinència sever.

  • Intoxicació aguda: irritabilitat, sentiments d'omnipotència, dilatació de les pupiles, tremolors, suors, tartamudeig i moviments ràpids. 
  • Abstinència moderada o lleu: ansietat, depressió, cansament, son profund i prolongat i augment de la gana. 
  • Abstinència severa: símptomes psicòtics, idees suïcides i crisis existencials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario